Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 7 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeoršokog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz mogućnost kiše. Najviša dnevna temperatura do 12 stepeni celzija.

PROGNOZA VREMENA ZA 21.04.2021 (Srijeda)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni lokalno su mogući i slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 22.04.2021 (Četvrtak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najvša dnevna od 13 do 20 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 23.04.2021 (Petak)., pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK 20.APRIL 2021

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Malo ugodnije u odnosu na protekli period, uz blagi porast temperatura, koje će još uvijek biti neprimjerene ovom dijelu godine. Pri tome će, osjetljivim osobama, najveći problem predstavljati tmurno vrijeme, uz povećanu naoblaku, povremene padavine i rijetke sunčane periode. Moguće su meteopatske reakcije u vidu blaže glavobolje, dekoncentracije, promjene raspoloženja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.