Danas oblačno vrijeme

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od sredine prema kraju dana u nižim područjima lokalno sa slabom kišom. U višim područjima lokalno slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U petak, 21.12.2018., u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme, zatim smanjenje oblačnosti. Od večernjih sati novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U subotu, 22.12.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Na planinama može pasti malo snijega. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

U nedjelju, 23.12.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Na planinama može pasti malo snijega. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 20.DECEMBAR
Tmurno vrijeme, praćeno niskim temperaturama i povremenim slabijim padavinama, uzrokovaće jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće i umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: