Danas oblačno vrijeme s kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 13 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, sa kišom u većini područja. Intenzivnije padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Na vrhovima planina snijeg. Dnevna tempertaura od 8 do 15 °C.

U nedjelju, 24.01.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na planinama sa snijegom. U noći na ponedjeljak i u nizinama kratkotrajno može padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C.

U ponedjeljak, 25.01.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u drugoj polovini dana. U višim područjima snijeg. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na jugo, a poslije podne ponovo na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 23.JANUAR 2021

Biometeorološke prilike biće i dalje nepovoljne. Nestabilno vrijeme, uz nadprosječne temperature zraka i konstantno, povremeno jako južno strujanje, kod osjetljivih osoba dovešće do izraženijih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, reumatski bolovi. Preporučljivo je reducirati aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.