Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je -2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C

U srijedu, 13.01.2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U četvrtak, 14.01.2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 12.JANUAR 2021

Opšta slika je relativno povoljna. Stabilno, ali i hladno vrijeme, kod osjetljivih ljudi će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Sa odmicanjem dana, uz blago zatopljenje, biće malo ugodnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: