Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u većem dijelu zemlje biti umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini i na jugoistoku. Nešto više oblačnosti očekuje se u sjevernim i ponegdje u zapadnim dijelovima. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili sumaglicom. U večernjim satima porast oblačnosti. Vjetar slab južnog smijera. Najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 24.12.2020 (Četvrtak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana, kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 15 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 25.12.2020 (Petak)., oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne na planinama se očekuje snijeg. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne snijeg ili susnježica u večernjim satima. U večernjim satima očekuje se i formiranje sniježnog pokrivača. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.12.2020 (Subota)., pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 8 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 23.DECEMBAR 2020

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Nešto toplije jutro i dodatni porast temperatura tokom dana ugodno će djelovati na većinu stanovništva, pri tome bi nadolazeća promjena vremenskih prilika kod osjetljivijih osoba ipak mogla uzrokovati reumatske bolove, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Uticaj pogoršanja postepeno će se širiti sa zapada prema ostatku zemlje i postaće izraženiji sa dolaskom noći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: