Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 4 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se  u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima umjereno oblačno i nešto sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 26.11.2020 (Četvrtak)., u većem dijelu Bosne dugotrajna magla i niska oblačnost. Pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 12 do 16 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 27.11.2020 (Petak)., pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini, zapadu, jugozapadu Bosne i na planinama. U centralnim i istočnim područjma prije podne magla po kotlinama, a sunčanije u drugom dijelu dana. Na cijelom sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 7, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 10, a na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.11.2020 (Subota)., Na sjeveru zemlje dugotrajna magla i niska oblačnost. U ostalim područjima sunačno prije podne, a u drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima od 2 do 6, a u ostatku Bosne najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 11, a na jugu zemlje od 12 do 15 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 25.11.2020. godine

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tokom jutra i večeri poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, danju sunčanije, toplije i ugodnije. Pod uticajem anticiklone i stabilnog vremena, moguće su epizode jačeg zagađenja zraka, izraženije u urbanim sredinama, stoga bi hronični bolesnici trebali povremeno reducirati aktivnosti na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: