Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, bez padavina. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 2 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. Prije podne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom se očekuje na području Krajine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C.

U petak, 27.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U subotu, 28.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 26.MART 2020. godine

Tmurno vrijeme, uz niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz blagi porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: