Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 5 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidroemteorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima u nizinama sa kišom, u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima snijeg. Od sredine dana postepeno razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku zemlje prema večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C.

U nedjelju, prognozira se većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C.

U ponedjeljak, 16.12.2019., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U utorak, 17.12.2019., pretežno oblačno se prognozira na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno sunčano. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 14.DECEMBAR

Nakon tmurnog i hladnog jutra, opšta slika će se u nastavku dana postepeno popravljati. Tokom poslijepodneva mogući su i kraći sunčani intervali, što će pozitivno djelovati na većinu ljudi. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: