Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno vrijeme, a temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 13 stepeni celzija

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na sjeveroistoku Bosne do 20°C.

U nedjelju, 10.11.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak padavina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C.

U ponedjeljak, 11.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U utorak, 12.11.2019., u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje koje će usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar prije podne slab jugoistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana jačanje juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 09.NOVEMBAR

Biometeorološke prilike su loše u cijeloj zemlji, izraženije u Hercegovini. Nestabilno vrijeme, uz južno strujanje, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jače poteškoće. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, dekoncentracije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: