Danas oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 6 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, u Bosni, uz nešto više oblaka i sa slabom kišom. Do kraja dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8,  a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 6.10.2019 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 19 do 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 7.10.2019 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 17 do 23 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 8.10.2019 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 23 stupnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 05.OKTOBAR

Izraženija naoblaka i povremeno tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.