Danas oblačno, večeras kiša

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, mjestimično s maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 0 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u jutarnjim satima očekuje malo do umjereno oblačno sa mrazom i maglom po kotlinama. Tokom dana postupno naoblačenje. U večernjim satima, najprije u Hercegovini se očekuje i kiša, a postupno i u centralnim dijelovima. Na planinama sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 08.01.2021 (Petak)., oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama i u nizinama Bosne je moguć snijeg ili susnježica, osim na krajnjem sjeveru. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 7 do 10 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 09.01.2021 (Subota)., oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u Bosni sa kišom i snijegom. Ponegdje na jugu uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 9 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 10.01.2021 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 07.JANUAR 2021

Biometeorološke prilike su malo ugodnije. Mada će biti stabilno, hladno vrijeme tokom jutarnjih sati, kod osjetljivih ljudi će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je reducirati kretanje, te povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Drugi dio dana, ugodniji zbog porasta temperatura, pri tome će se u večernjim satima opšta slika postepeno pogoršavati, usljed nadolazeće, nove promjene vremena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.