Danas oblačno, u nizinama kiša i susnježica, u višim predjelima snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Ivan-sedlo, Sarajevo i Sokolac 1; Bugojno, Jajce i Srebrenica 2; Banja Luka, Bihać, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 3; Bijeljina, Doboj, Grude i Zenica 4; Mostar i Trebinje 7; Neum 8°C.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će većinom padati kiša ili susnježica. Snijeg je izgledniji od poslijepodnevnih sati. U višim područjima će padati samo snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, a tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije u poslijepodnevnim i večernjim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih bolova, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika biće lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, obzirom da će se, uz niže temperature i sniježne padavine, pojačati i osjet hladnoće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.