Danas oblačno sa susnježicom i snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme.  Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je -5 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine su većinom slabe. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C.

U nedjelju, 23.01.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

U ponedjeljak, 24.01.2022., pretežno oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini se prognozira razvedravanje. Slab snijeg povremeno može padati na području Krajine i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 22.JANUAR 2022.GODINE

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Niske temperature, mjestimične sniježne padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, povremeno će uzrokovati probleme stanovništvu u većem dijelu zemlje. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca. U Hercegovini sunčanije, pri tome neuobičajeno hladno i vjetrovito, što će remetiti osjet ugode, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka van domova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: