Danas oblačno sa snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno i hladno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je -4 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas će naoblačenje sa sjevera, od sredine dana prema večernjim satima, širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu. Na jugu se očekuje slaba kiša poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C

PROGNOZA VREMENA ZA 15.01.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 16.01.2021 (Subota)., u Bosni pretežno oblačno sa mijestimično slabim snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepena.

PROGNOZA VREMENA ZA 17.01.2021 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima sa povremeno slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -4, na krajnjem jugu zemlje do -1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i -1, na jugu zemlje od 1 do 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 14.JANUAR 2021

Nastavlja se razdoblje lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature i dalje će predstavljati najveći problem, naročito za hronične bolesnike, starije osobe i djecu. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, osobito tokom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: