Danas oblačno sa snijegom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa snijegom Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 0 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni većinom prognozira susnježica ili snijeg, u nižim područjima može padati i kiša. U Hercegovini većinom kiša, snijeg na planinama. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, a na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U nedjelju,27.decembra,  prognozira se pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sa slabim snijegom, a na jugu sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C.

U ponedjeljak, 28.decembra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine dolaze sa zapada od poslijepodnevnih sati i do kraja dana proširt će se na cijelu zemlju. Uglavnom će padati kiša, na planinama će padati i snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Očekuje se jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 26.DECEMBAR 2020

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Padavine i niske temperature, veći sadržaj vlage u zraku i pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici, trebali bi reducirati boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: