Danas oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 8 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuje i ostatku zemlje. U večernjim satima, sa srijede na četvrtak, padom temperature, kiša će u višim područjima prelazit u susnježicu i snijeg. Intenzivnije padavine, uglavnom u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu i sjeveru do 17 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 11.02.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uglavnom kiša, a postupan pad temperature zraka, uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Od sredine dana prema večernjim satima postupan prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine. Prije podne vjetar postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Temperature zraka u jutarnjim satima između 4 i 10, i postupno će opadati.

PROGNOZA VREMENA ZA 12.02.2021 (Petak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 13.02.2021 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -7 i -1, na jugu zemlje od 4 do 7 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU 10.FEBRUAR 2021

Biometeorološka prognoza je loša. Opšta slika će se pogoršavati sa odmicanjem dana, uz padavine i osjetniju promjenu u pogledu temperaturnih prilika. Tokom poslijepodneva, pod uticajem sjevernog strujanja i većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće također će se pojačati, pa bi i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle biti izraženije, Preporučljivo je povesti računa o prikladnom odijevanju i umanjiti aktivnosti, naročito sa večernjim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: