Danas oblačno sa kišom

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 7 sati iznosila je 10 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se prije podne u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme, lokalno može pasti malo kiše. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. Petežno oblačno veći dio dana bi se zadržalo u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U petak, 8.11.2019., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni se očekuje dosta magle i niske naoblake. Vjetar slab južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

U subotu, 9.11.2019., u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje. Više padavina u Hercegovini. U Bosni povremeno slaba kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U nedjelju, 10.11.2019., u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni slaba kiša. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 07.NOVEMBAR

Slično kao u proteklom periodu, uz lošije biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti jače izražene. Temperature zraka, mada nadprosječne, neće oscilirati u velikom rasponu, što će, uz kratkotrajne sunčane intervale, ipak povoljno djelovati na opštu sliku. Pri tome su moguće meteoropatske reakcije poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, reumatskih bolova, nesanice. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: