Danas oblačno i malo toplije

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je sati 0 stepeni. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH pretežno oblačno vrijeme sa kišom očekuje se u Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Obilnije padavine na zapadu i jugozapadu Bosne.  Najviša dnevna temperatura od 6 do 10 stepeni.  

U petak 04.12.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, a u Bosni u jutarnjim satima ili tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 12, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne od 10 do 15 °C.

U subotu 05.12.2020., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 9 do 15 °C.

U nedjelju 06.12.2020., oblačno vrijeme sa kišom. U Krajini postepen prestanak padavina poslije podne, a na istoku i sjeveroistoku Bosne kiša se očekuje u večernjim satima. Obilnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTRAK, 3.DECEMBAR 2020

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Hladnije vrijeme, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: