Danas nestabilno vrijeme s kišom

Jutros u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa slabom kišom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 15 stepeni celzija.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Krajini i u Hercegovini. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavna se očekuje i u ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje na području centralne i istočne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena 

PROGNOZA VREMENA ZA 30.05.2019 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim i zapadnim područjima. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim djelovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever i sjeverozapad, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer poslije podne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen

PROGNOZA VREMENA ZA 31.05.2019 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. U centralnim i istočnim područjima najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, a u ostatku zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 1.06.2019 (Subota)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u Bosni, a u Hercegovini bez padavina. Tokom dana, u većem djelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljaivinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SRIJEDU, 29.MAJ

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Promjenljivo i nestabilno vrijeme, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba vezanih za njihove bolesti. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Opšta slika će u centralnoj i istočnoj Bosni biti neznatno ljepša u odnosu na ostatak zemlje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: