Danas nestabilno vrijeme, poslijepodne mogući pljuskovi

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sučano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 17 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Bosni očekuje više oblačnosti u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku. Prije podne postepeno razvedravanje. U Hercegovini oblačno prije podne, a u poslijepodnevnim satima razvedravanje. U poslijepodnevnim satima je moguć i lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U petak, 7.06.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C.

U subotu, 8.06.2019., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U nedjelju, 9.06.2019., u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima su mogući i rijetki lokalni pljuskovi. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 06.JUNI

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije i uz izraženiji osjet sparine, u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.