Danas nestabilno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati sati iznosila je 20 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u našoj zemlji očekuje nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 35°C.

U četvrtak, 13.08.2020., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Hercegovini sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, 14.08.2020., u Bosni sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne i sjeveru Hecregovine su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 34°C.

Biometeorološka prognoza za srijedu, 12.avgust 2020.godine

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Nestabilno vrijeme, visoke temperature uz izraženu sparinu, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i postupati po preporukama nadležnih službi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: