Danas malo do umjereno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima promjenjivo oblačno vrijeme, sa sunčanim intervalima. Temperatura zraka u Kalesiji u 7:30 sati iznosila je 3 stepena celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se više oblačnosti očekuje u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni malo do umjereno oblačno, uz postupno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 2.12.2021 (Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. U planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koji bi u drugoj polovini dana prešli u snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.12.2021 (Subota)., umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stepeni.

Biometeorološka prognoza za srijedu 01.decembar.2021. godine

Pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika će tokom dana biti lošija u Hercegovini, a u večernjim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji. Mada se očekuju povremeni udari juga i dalje će većim dijelom dana biti hladno, stoga se preporučuje adekvatno odijevanje i provođenje mjera zaštite od niskih temperatura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.