Danas malo do umjereno oblačno vrijeme

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je 3 stepena celzija.  Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH  danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti uglavnom u sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Tokom noći na nedjelju širom zemlje će biti padavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jaki udari juga su mogući na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 03.01.2021 (Nedjelja)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovine sa slabijom kišom. U Bosni povremeno slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 04.01.2021 (Ponedjeljak)., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno može padati slaba kiša. Na planinama i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 05.01.2021 (Utorak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 02.JANUAR 2021

Prije podne će biti svježije i ugodnije, uz relativno povoljne biometeorološke prilike. Manje poteškoće može prouzrokovati pojava magle. U drugom dijelu dana moguće je jačanje tegoba kod osjetljivih osoba i reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze, nesanice. U Hercegovini, Krajini i centralnoj Bosni, povremeni, jači udari juga, dodatno će pogoršavati opštu sliku, koja će sa noćnim satima biti lošija u cijeloj zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: