Danas dugotrajna magla

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 1 stepen celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U nedjelju, 20.12.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U ponedjeljak, 21.12.2020., u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 19.DECEMBAR 2020

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će preovladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod hroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, kao i izbjegavanju pretjeranih aktivnosti na otvorenom, obzirom na porast zagađenja zraka. U Hercegovini ugodnije, uz više sunca. Poželjno je slobodno vrijeme iskoristiti za boravak u prirodi i na višim nadmorskim visinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: