Bh. meteorolog o frontalnim poremećajima: Iskoristite subotu, već u nedjelju…

Nestabilnost u dane vikenda donose frontalni poremećaji koje na naše krajeve pristižu sa sjeverozapada, donoseći topal i vlažan zrak, naveo je to bh. meteorolog Bakir Krajinović. 

“Prvog dana vikenda prijepodnevni sati magloviti po kotlinama i riječnim dolinama, od podneva sunčanije i toplije, dok sa u večernjim satima očekuje porast naoblake uz povremene padavine. Ovaj sunčaniji period subote treba iskoristiti za boravak na otvorenom i šetnje u prirodi, savjeruje Krajinović. 

Kako dalje navodi, u nedjelju će biti oblačno, na planinama sa snijegom, te u nizinama sa kišom koja će postepeno prelaziti u snijeg. Temperature tokom vikenda u jutarnjim satima od 0 do 5, na jugu do 8, a najviše dnevne od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Ovako promjenljive vremenske prilike kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće.

“Vremenske prilike na početku radne sedmice obilježit će oblačno vrijeme i slabe, povremene padavine, nakon čega slijedi stabilizacija vremena i prestanak padavina u našoj zemlji. Temperaturni režim neuobičajen za ovo doba godine, očekuje se znatno više temperature od prosječnih vrijednosti za početak februara. Prognozirane jutarnje temperature zraka u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini oko 9, Dnevne u Bosni 8 do 13 u Hercegovini oko 15”, zaključio je Krajinović. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: