Srijeda, 3 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiU BiH danas sunčano i vruće, temperature do 38°C

U BiH danas sunčano i vruće, temperature do 38°C

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano vrijeme. Temperatura u 7 sati iznosila je 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, ponegdje na sjeveru moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 01.07.2024 (Ponedjeljak)., pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će uvjetovati padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Lokalno je moguća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 02.07.2024 (Utorak)., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Lokalno je mobuća i obilnija kiša, a postoje uvjeti i za pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.07.2024 (Srijeda)., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u južnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima zemlje. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stepeni.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno