Utorak, 8 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSloboda i Konjuh doveli pojačanja pred novu sezonu Premijer lige BiH

Sloboda i Konjuh doveli pojačanja pred novu sezonu Premijer lige BiH

Prije nešto manje od mjesec dana odigrano je posljednje kolo ovosezonske rukometne Premijer lige BiH. Ekipe su na zasluženom odmoru, još uvijek nisu počele sa trenažnim procesom, no polako se pripremaju za novu sezonu.

Uprkos pauzi tuzlanska Sloboda i Konjuh iz Živinica rade punom parom, a prethodnih dana ozvaničili su i nova pojačanja koja će nositi dres ovih klubova u nadolazećoj sezoni. Tuzlaci su u svoje redove doveli Ermina Ombašu, Farisa Čolakovića i golmana Berina Brkića, dok su saradnju produžili Marko Lukić i Luka Knežević.

Konjuh je također pred novu sezonu Premijer lige BiH dodatno ojačao igrački kadar. Klub su pojačali Sead Dautović, Damir Halilković, Dima Veremchuk, Zdravko Čajić i Dušan Živanov, dok su vjernost timu iz Živinica produžili Mirza Modrić i Nermin Smajić.

Oba tima mogu se pohvaliti i juniorskim reprezentativcima naše zemlje. Selektor Dositej Perić za nadolazeće reprezentativno okupljanje uputio je pozive Kenanu Hadžiavdiću iz Konjuha, te dvojcu iz Slobode, Renatu Čajiću i Muharemu Milkuniću.

Radio Feral/RTV TK

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno