Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonObjavljen Registar uposlenika u institucijama TK: Informacije o gotovo 9000 uposlenika dostupne...

Objavljen Registar uposlenika u institucijama TK: Informacije o gotovo 9000 uposlenika dostupne javnosti

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona objavio je Registar uposlenika u institucijama Tuzlanskog kantona koji je dostupan na linku: https://anticorruptk.ba/registri/registar-zaposlenih 

Registar sadrži podatke o uposlenicima  kantonalnih institucija  koji se odnose na   naziv radnog mjesta,  vrijeme i vrstu zaposlenja (određeno ili neodređeno), stručnu spremu, zvanje, kao i stručnu spremu predviđenu za dato radno mjesto, te osnovnu platu. U registru su prikazani podaci za gotovo 9000 uposlenika. Registar je izrađen na osnovu Odluke Vlade Tuzlanskog kantona, te uz tehničku i stručnu pomoć Misije OSCE-a u BiH.

„Objavom registra uposlenika jača se transparentnost i otvorenost u radu institucija Tuzlanskog kantona, što je najbolji mehanizam prevencije korupcije. Ured je inicirao izradu ovog registra jer građani imaju pravo na uvid u strukturu uposlenika koji se finansiraju iz javnih sredstava, odnosno iz budžeta Tuzlanskog kantona” – izjavio je Muamer Šljivić Sekretar Ureda.

Ažuriranje Registra uposlenika će se odvijati na sedmičnom nivou.

Pored Registra imovine nosilaca javnih funkcija ovo je drugi javni registrar koji je objavljen, a Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom će nastaviti raditi na jačanju sistema prevencije korupcije kao jednog od preduslova za razvoj i properitet društva.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno