Srijeda, 9 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonMedicamento Živinice: Uz samo par tretmana riješite se stresa, bolova u leđima...

Medicamento Živinice: Uz samo par tretmana riješite se stresa, bolova u leđima i problema sa kožom lica

U vrijeme kada većina mladih odlaze iz BiH, Amar i Samra Bešić, svoje znanje i talenat odlučili su primijeniti u svojoj zemlji.  Ovaj mladi fiziotarapuet i kozmetičarka otvorili su savremeni salon za masažu, kiropraktiku i kozmetičke tretmane. Uz savremene aparate i vrhunske proizvode, svojom svakodnevnom edukacijom pacijentima nude  nekoliko vrlo efikasnih tretmana, koji  uspješno otklanjaju brojne probleme i tegobe.

Amar Bešić, prvi je fiziotarapeut koji u Bosni i Hrcegovini pored masaže u manulenoj terapiji koristi neuromodulaciju. Metodu kojom otkriva da li je bol koja se javlja nastala pritiskom na živac. Ova metoda se najčešće koristi kod osoba koji imaju problem sa išijasom (lumboischalgia). Dosadašnja iskustva pacijenata pokazala su  da se nivo boli ili trnjenja smanjuje za 90 posto, nakon par tretmana.

Mi smo prvi u BiH koji kombinujemo manelnu terapiju sa invazivnom fizioterapijom. Uspješno ovom metodom  tretiramo i druge strukture tijela koljena, skočne zglobove, rame, teniski lakat… Obično je potrebno jedan do tri tretmana za oporavak, te ciljane strukture“ – kaže Amar Bešć, fiziotarapeut.

Prema njegovim riječima uspješnost u rješavanju boli i vraćanju normalnom životu ogleda se u tome što prilikom tretmana ne koristi opšte metode, već se usmjerava na ciljanu strukturu, tako da,  kako kaže postiže potpuni rezultat . Pacijent se brže rješava boli, što mu omogućava da se vrati normalnom životu. I kod tzv. obične masaže građanima je na raspolaganju besplatan pregled ultrazvučnim aparatom, ukoliko žele da otklone dileme oko nekog problema, kao i hidžama i savjeti iz oblasti fizikalne terapije

I kod kozmetičkih tretmana u salonu Medicamento beauty koriste se savremeni aparati i preparati za njegu lica. Obzirom da koža „pamti“, vrlo je bitno voditi pravilnu njegu lica, jer je to jedini način da ga sačuvate, usporite starenje, održite kožu lica zategnutom, jedrom i lepom.

Čišćenje lica, predstavlja jednu od najvažnijih stvari, što je jedna od usluga Beauty salona Medicamento. Jedan od značajnijih tretmana, koji preporučuju u ovom salonu je hydrafacial. Tretman na principu zrak – voda posebno koristan za suhu kožu. Tretman jse preporučuje svaka dva mjeseca.

Microneedling je takođe jedan od tretmana kojim se rješava problem pigmentacije kože, fleka, bora, akni i ožiljaka . Bezbolan i jako efikasan tretman. No, ono što  preporučuju posebno u ovim ljetnim danima, kako bi se olakšala svakodnevnica ženama je  BB Glow tretman.

„To je najednostavnije za objasniti da na kraju  tretmana imate puder na licu, imamo na licu BB kremu . Olakšava  svakodnevicu ženama, posebno onima koje su u radnom odnosu. Rade se tri tretmana, odnosno  sedmično jednom i efekat je 6 mjeseci“ – ističe Samra Bešić kozmetičarka.

Ono po čemu se posebno izdvajaju u ovom salonu u odnosu na druge jeste tretman egzosomima. Potiču razvoj novog kolagena i obnovu kože, te utiču na podmlađivanje, uklanjanje pigmentacije, ublažavanje ožiljaka od akni, poboljšanje strukture i učvršćenje tonusa kože.

Na prirodan i bezbolan način zatežemo kožu, podočnjake jagodice, podbradnu zonu , čime se  pojačava volumen. Botoks na bezbolan način. Jako efikasan tretman, traje do 6 mjeseci, a  rezultati su odmah vidljivi. Oporavka nema. Od debljine kože zavisi koliko tretmana, obično je kod mlađih žena dovoljan jedan tretman, a kod žena u zrelijim godinama dva do tri tretmana.Na ovaj način sužavaju se i pore, smanjuju bore i niz drugih prednosti je koji ovaj tretman nudi – kaže Samra Bešić, kozmetičarka.

Cijene za  usluge koje nude u salonima veoma su prihvatljive, jer kako kažu svjesni su današnje situacije, a otklanjanje problema, tegoba kod korisnika usluga je najveća dobrobit za njih. Želeći ostati u svojoj zemlji, svoj komad pod bosanskohercegovačkim nebom traže na ovaj način primjenjujući stručnost i znanje, a građani će prepoznati kvalitet usluga koji pružaju u Medicamento Živinice.

Da sve nije samo mrtvo slovo na papiru, uvjerit ćete se ukoliko posjetite  Medicamento i Medicameto beauty salon u Živinicama u Drugoj ulici na broju 50 u Živinicama, a svoje  tretmane možete zakazati na broj 064 435 87 18.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno