Petak, 18 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije:Vatrogasci gasili požar baliranog sijena

Servisne informacije:Vatrogasci gasili požar baliranog sijena

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodila se jedna saobraćajna nesreća u naselju Dubnica. Jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela i narušavanja javog reda i mira nije bilo.

Radarska kontrola:

08:30 do 10:30 Kalesija Gornja – Memići

 U Hitnoj službi Doma zdravlja Kalesija pruženo je 116 zdravstvenih usluga.

Pripadnici Vtarogasne službe imali su jednu intervenciju na gašenu požara u Capardama, Došlo je do zapaljenja oko 1400 bala sijena. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je saniran, a pomoćni objekti su spašeni.

Iz ViK Kalesija su uputili apel građanima na racionalnije trošenje vode.
Zbog izuzetno visokih temperatura posljednih dana, došlo je do naglog povećanja potrošnje vode.

Apelujemo – pozivamo građane koji se snabdijevaju iz javnog vodovodnog sistema, da vodu troše racionalno za uobičajene potrebe domaćinstva, te da vodu za piće ne koriste za punjenje bazena, zalijevanje poljoprivrednih i zelenih površina, rashlađivanje pločnika i slične aktivnosti.

Napominjemo da na raspolaganju ima dovoljno vode za piće za normalnu potrošnju, a da neracionalna potrošnja vode može dovesti do poremećaja i ozbiljno ugroziti vodosnabdijevanje.

Danas se smeće odvozi iz naselja: Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići,  Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići, saopšteno je iz KP “Komunalac” Kalesija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka. 

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno