Utorak, 8 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHMotociklisti će od 1. januara u FBiH plaćati duplo manju cijenu cestarine

Motociklisti će od 1. januara u FBiH plaćati duplo manju cijenu cestarine

Zastupnik u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović objavio je informaciju da će cestarina od naredne godine biti 50 posto jeftinija za motocikle.Kako je pojasnio, građani su mu ukazali na nelogičnost da se za motocikle u FBiH plaća jednaka cijena cestarine kao za automobile, uz komentar da je FBiH po tome jedinstvena u Evropi.

“Obratio sam se JP Autoceste FBiH (JP Autoputevi RS su od ranije odredili nižu cijenu za motocikle). Obratio sam se ministrici prometa i komunikacija FBiH Andrijani Katić. Dobio odgovore: ministrica je upit ocijenila opravdanim i naložila JP Autoceste FBiH da isti razmotre i dostave zahtjev za izmjenu Pravilnika o sistemu naplate cestarine na autoputevima i Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste”, napisao je Magazinović.

Donesen je novi pravilnik koji je objavljen u Službenim novinama, a rezultat je 50 posto niža cijena cestarine za motocikle od 1. januara 2025. godine.

“Kao i sve drugo, za neke ljude je ovo važno, drugima ne znači mnogo, ali za mene je uvijek lijep osjećaj kad građanska inicijativa preko izabranog zastupnika bude upućena na odgovarajuću adresu i realizuje se”, zaključio je on.

Radio Feral/Klix.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno