Mehmedalija Imširović izabran za predsjednika Skupštine opštine Osmaci

Mehmedalija Imširović (SDA) iz Drvenica izabran je za predsjednika Skupštine opštine Osmaci, odlučeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici.

Imširovićev zamjenik u Skupštini bit će Đorđe Zelenović (SNSD), dok je Zoran Riđošić izabran za zamjenika načelnika opštine Osmaci.

Bošnjaci će u novom sazivu Skupštine u Osmacima imati dva odbornika, oba iz SDA. Pored Mehmedalije Imširovića odbornički mandat je obezbijedio i Hariz Musić iz Kusonja. Inače, Imširović je i prethodnih godina (dva i pol mandata) predsjedavao Skupštinom opštine Osmaci, s izuzetkom posljednje dvije godine kada je smijenjen, zbog formiranja nove skupštinske većine.

Na današnjoj sjednici je potvrđena skupštinska većina koja čini 13 odbornika, jedan odbornik nije prihvatio mandat, dok se jedan odbornik izjasnio da će djelovati opoziciono.

Također, izabrani su i načelnici odjeljenja. Miladin Vukićević će obnašati poziciju v.d. načelnika Odjeljenja za privredu, finansije i društvene djelatnosti, a Dalimirka Gordeljević, v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu, prostorno uređenje i komunalne poslove.

Podsjećamo, za načelnika opštine Osmaci na Lokalnim izborima 2020.godine je izabran Radan Sarić (SNSD), koji je za 375 glasova pobijedio Ljubu Petrovića (SDS), koji je u prethodna dva mandata obnašao poziciju načelnika u Osmacima.

Odbornička mjesta u Skupštini opštine Osmaci osvojilo je osam političkih subjekata: SNSD – 4, SDS – 2, Ujedinjena Srpska – 2, SDA – 2, DNS – 2, DEMOS – 1, NDP – 1 i Socijalistička partija – 1 odbornički mandat.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: