Utorak, 9 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonKO SDP BiH Tuzla: Gdje je Vlada TK “bacila” 2.5 miliona KM

KO SDP BiH Tuzla: Gdje je Vlada TK “bacila” 2.5 miliona KM

U jeftinom pokušaju pravdanja za katastrofalno stanje na Tuzlanskom aerodromu, Vlada TK i menadžment preduzeća, tragikomičnim izjavama o servisiranju aviona, pokušava dezinformisati javnost. 

 Tematsku sjednicu o stanju na aerodromu koju smo tražili, i koja se po poslovniku mora sazvati u predviđenom roku, ne zakazuju. Po svemu sudeći, i ne smiju. Jer ništa pozitivno nemaju ni prezentirati. 

 Građani traže odgovor na pitanje kako je Vlada TK predvođena SDA/DF u samo godinu dana uspjela “otjerati” respektabilne aviokompanije Wizz Air, zatim i Ryanair a potom sa 2.5 miliona KM nagraditi trećerazrednu grčku aviokompaniju Lumiwings. 

 Potpuno promašena investicija rezultirala je činjenicom da su i ovi partneri uredno zaprimili poklon Vlade TK, i sigurno odletjeli. Prazni. Apsurdno je da je Vlada TK poticaj od 2.5 miliona KM plaćala po satu leta a ne po broju prevezenih putnika. Aviokompanije na taj način nisu imale nikakav razlog težiti destinacijama od interesa građana Tuzlanskog kantona niti naše mnogobrojne dijaspore.

 Ispostavilo se na kraju, da je najposjećeniji bio “reklamni let” sa novinarima. 

 Napominjemo da, predsjednik Skupštine TK, Žarko Vujović odbijanjem da sazove tematsku sjednicu Skupštine TK neće uspjeti sakriti nekompetentnosti resornog ministra (DF). Za potpuni krah strateški važnog preduzeća će kad tad morati položiti račune građanima Tuzlanskog kantona. 

 S ciljem očuvanja “profesionalnosti” pozivamo RTV TK da “nipošto” u okviru svog programa ne govori o problemima u JP Međunarodni aerodrom Tuzla i da uredno troši 3,3 miliona KM od građana Tuzlanskog kantona uskraćujući im objektivne informacije- navodi se u saopštenju KO SDP BiH Tuzla

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno