Nedjelja, 8 Septembra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije:JP"Vodovod i kanalizacija"- apel građanima za racionalnu potrošnju vode

Servisne informacije:JP”Vodovod i kanalizacija”- apel građanima za racionalnu potrošnju vode

U protekla 24 sata na području Kalesije nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela kao ni slučajeva u kojima je javni red i mir narušen

Radarska kontrola:

11:30 do 13:30 Vukovije Donje

U Hitnoj službi Doma zdravlja Kalesija pruženo je 67 zdravstvenih usluga.

Pripadnici Vatrogasne službe Kalesija imali su jednu intervenciju na gašenju požara na automobilu u Memićima. Uzrok požara je nepoznat,a na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta.

Vodosnabdijevanje na području općine Kalesija je uredno. Iz JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija uputili su apel građanima na racionalnije trošenje vode, obzirom da je zbog porasta temperature došlo do povećanja potrošne vode.
Apelujemo – pozivamo građane koji se snabdijevaju iz javnog vodovodnog sistema, da vodu troše racionalno za uobičajene potrebe domaćinstva, te da vodu za piće ne koriste za punjenje bazena, zalijevanje poljoprivrednih i zelenih površina, rashlađivanje pločnika i slične aktivnosti.Napominjemo da na raspolaganju ima dovoljno vode za piće za normalnu potrošnju, a da neracionalna potrošnja vode može dovesti do poremećaja i ozbiljno ugroziti vodosnabdijevanje, saopšteno je iz navedenog preduzeća.

Danas se smeće odvozi iz naselja: Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka i Kavgara,  Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi,  Olanovca, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine,saopšteno je iz KP “Komunalac”Kalesija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, sedam dječaka i dvije djevojčice.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno