Nedjelja, 8 Septembra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za četvrtak 11. juli

Servisne informacije za četvrtak 11. juli

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata javni red i mir narušen je dva puta, evidentirano je izvršenje dva krivična djela, dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda.

U protekla 24 sata, na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih. Počinjeno je i jedno krivično djelo – teška krađa.

U Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija pružene su 64 zdravstvene usluge.

Iz Vodovoda Kalesija su uputili poziv građanima na racionalnije trošenje vode. Zbog izuzetno visokih temperatura posljednih dana, došlo je do naglog povećanja potrošnje vode. Apelujemo – pozivamo građane koji se snabdijevaju iz javnog vodovodnog sistema, da vodu troše racionalno za uobičajene potrebe domaćinstva, te da vodu za piće ne koriste za punjenje bazena, zalijevanje poljoprivrednih i zelenih površina, rashlađivanje pločnika i slične aktivnosti. Napominjemo da na raspolaganju ima dovoljno vode za piće za normalnu potrošnju, a da neracionalna potrošnja vode može dovesti do poremećaja i ozbiljno ugroziti vodosnabdijevanje. Molimo korisnike naših usluga za razumijevanje te se unaprijed zahvaljujemo za poštivanje ovog apela – poziva.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Vukovije Donje – od piste lijeva strana, Stadion, Farma, Dukići, Soklovići, Jukanovići – stanica, Herići, mezarje, Zenuni, Telica, Rainci Gornji – od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Tubići, Novo Naselje, Magistralni put do Prnjavora (Huremi) i Ulica Senada Požegića.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno