Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije: U protekla 24 sata u Hitnoj službi pregledano 130 pacijenata

Servisne informacije: U protekla 24 sata u Hitnoj službi pregledano 130 pacijenata

U protekla 24 sata na području Kalesije dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.Evidentirano je i jedno krivično djelo ( provala u privatni stambeni objekat), dok narušuavanja javnog reda i mira nije bilo.

Radarske kontrole

08:30 do 10:30 – Kalesija centar – Kalesija Gornja

15:00 do 17 :00 – Gornje Vukovije

U Hitnoj službi Doma zdravlja Kalesija u protekla 24 sata pruženo je 130 zdravstvenih usluga.

Pripadnici Vatrogasne službe Kalesija u protekla 24 sata gasili su požar u naselju Olanovica, gdje je došlo do zapaljenja dva vagona na Željezničkoj stanici, a gorjelo je i nisko rastinje na području naselja Memići i Seljublje.

Vodosnabdijevanje na području općine Kalesija je otežano zbog ekstremno visokih temperatura, povećanja potrošnje i pada izdašnosti na izvorištu, saopšteno je iz JKP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija.

 Prema planu KP “Komunalac” danas se smeće odvozi iz naselja: Rainci Donji od Ciglane-Hrastovi, Puzići, Herići, Požegići, Pedići do potoka, od  raskršća Medaš- Pista prema džamiji Vukovije Gornje- Bara do pijace mosta Tojšići, Novo   Naselje, Miljanovci od rječice Bjeljevac do Benz.pumpe IBEM i zaseok Hamzići, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak

U porodilištu UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je osam beba. Pet djevojčica i tri dječaka.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno