Petak, 18 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFuad Hasanović kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija

Fuad Hasanović kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija

Fuad Hasanović je kandidat SDP-a za načelnika općine Kalesija, odlučio je Općinski odbor SDP-a Kalesija. Hasanović je rođen 1968.godine, nastanjen je u Miljanovcima, oženjen, otac dvoje djece. Dugogodinji je privrednik.  

Fuad Hasanović je magistar informatike, zaposlen u JZU Dom zdravlja Kalesija.

Aktivni je član SDP-a od 1998.godine, član je rukovodstva stranke, a obnašao je i dužnost vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija u periodu 2008-2012.godine.

Nije poznato da li će Hasanović imati podršku koalicionih partnera SDP-a na federalnom i državnom nivou, prije svih Naroda i pravde (NiP) i Pokreta demokratke akcije (PDA), koji imaju aktivne organizacije na području općine Kalesija.

Nezvanično, bilo je određenih razgovora predstavnika navedenih političkih subjekata, ali nema zvaničnih informacija da je postignut dogovor o zajedničkom kandidatu SDP-a, NiP-a i PDA.

Pored Hasanovića trenutno su poznata imena još četiri kandidata za načelnika općine Kalesija.  

Nermin Mujkanović je kandidat SDA, Alija Džafić i Sadik Osmanović su prijavljeni kao nezavisni kandidati, dok je Elvir Rožnjaković nominovan kao kandidat stranke BH-a zeleni.

U narednim danima ćemo saznati da li će ostali politički subjekti, koji aktivno djeluju u Kalesiji, imati kandidate za načelnika ili će podržati nekoga od predloženih kandidata.

(Radio Feral)

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno