Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFOTO:Počela rekonstrukcija puta Hrasno Gornje - Hrasno Donje

FOTO:Počela rekonstrukcija puta Hrasno Gornje – Hrasno Donje

Na području Hrasna Gornjeg , danas je počela rekonstrukcija dionice puta koja spaja Donje i Gornje Hrasno. Postojeći put rađen je prije dvadesetak godina i u dosta lošem je stanju. Obnova puta znatno će olakšati svakodnevnicu građana  Hrasna Gornjeg  i okolnih mjesta, posebno u vidu saobraćajne komunikacije sa ostalim dijelovima općine. Za rekonstrukciju puta izdvojeno je oko 597 hiljada KM,a značajna sredstva izdvojili su i građani ovog naselja.

Feerid Hodzić  rekonstrukcija put Hrasno Gornje- Hrasno Donje. Postojeći put rađen je prije dvadesetak godina nalazi se u dosta lošem stanju. Reknstrukcija puta znatno će olakšati život građanima Hrasna Gornje, posebno u vidu saobraććajne komunikacije sa centrom Kalesije. Rekonstrukcija se vrši zajedničkim sredstvima građana i općine Kalesija.

Mještani Hrasna su za manje od godinu dana prikupili oko 240 hiljada KM, odnosno 40 posto sredstava . Radi se o dionici dužine 2302 metra.  Riječ je o izuzetno  značajnoj dionici za građane, jer ova nas dionica veže direktno sa centrom općine, a i veliki broj građana Seljublja,  Hrasna Donjeg i drugih okolnih mjesta koriste ovu dionicu, obzirom  da se radi o skraćenoj dionici, jer smo mi do centra Kalesije za nekih 12 minuta“-  istakao je Ferid Hodžić, predsjednik MZ Hrasno Gornje.

Zahvalnost građanima za dobru saradnju, posebno u ovoj akciji izrazio je i Sead Džafić, načelnik općine Kalesija, ističući da su sredstva za ovu dionicu omogućena rebalansom Budžeta, te da je u protekle četiri godine za projekte MZ Hrasna Gornjeg izdvojeno oko milion KM.

Izvođač radova na rekonstrukciji ove dionice je firma “ Izgradnja“ d.o.o za građevinsko komunalne poslove Teočak, a rok za izvođernje radova je 60 dana.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno