Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHEvo kako do poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u FBiH

Evo kako do poticaja za poljoprivrednu proizvodnju u FBiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijelo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji koji je objavljen u Službenim novinama Federacije BiH.

U ovom pravilniku u članku 6. stavak (1) tačka h) iza riječi: “gazdinstva” stavlja se zarez i dodaju riječi: “a obračun novčanih potpora za prijelazne proizvodnje se vrši sukladno iznosu novčanih potpora koji odgovara novom organizacionom obliku.”

Zatim, u članku 9. stavak (1) iza riječi: “RPG i RK” dodaju se riječi: “kao i podatke iz registra Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)”.

U članku 11. stavak (1) tačka e) riječi: “gospodarsko društvo” zamjenjuju se riječima: “pravna osoba”. Stavak (3) tačka d) iza riječi: “evidencijskih brojeva” dodaju se riječi: “(samo za farme koje imaju više od 20 uvjetnih grla)”.

U članku 28. u stavku (4) riječi: “tač. b), d) i e)” zamjenjuju se riječima: “tačka c)”.

Službene novine Federacije BiH, broj 73/24, 18.09.2024. godine

Na osnovu člana 13. stav (4) Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju (“Službene novine Federacije BiH”, br. 42/10 i 99/19) federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, donosi

PRAVILNIK

O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O NAČINU I USLOVIMA OSTVARIVANJA NOVČANE PODRŠKE PO MODELU POTICAJA PROIZVODNJI

Član 1.

U Pravilniku o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji (“Službene novine Federacije BiH”, broj 43/24) u članu 6. stav (1) tačka h) iza riječi: “gazdinstva” stavlja se zarez i dodaju riječi: “a obračun novčanih podrški za prijelazne proizvodnje se vrši u skladu sa iznosom novčanih podrški koja odgovara novom organizacionom obliku.”

Član 2.

U članu 9. stav (1) iza riječi: “RPG i RK” dodaju se riječi: “kao i podatke iz registra Uprave za indirektno oporezivanje (UIO)”.

Član 3.

U članu 11.stav (1) tačka e) riječi: “privredno društvo” zamjenjuju se riječima: “pravno lice”.

Stav (3) tačka d) iza riječi: “evidencijskih brojeva” dodaju se riječi: “(samo za farme koje imaju više od 20 uslovnih grla)”.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno