Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHDim sa deponije otpada u Kladnju ugrožava zdravlje stanovništva

Dim sa deponije otpada u Kladnju ugrožava zdravlje stanovništva

Preuzeto sa https://tuzlanski.ba/vijesti/bih/peti-dan-borbe-s-pozarom-dim-sa-deponije-otpada-u-kladnju-ugrozava-zdravlje-stanovnistva/975263

Na području Kaldnja požarište je još uvijek aktivno u granicama deponije, najveći problem predstavlja gusti dim koji je pokrio okolna mjesta i ugrožava zdravlje ljudi.

Na požarištu deponije Stanovi Općina Kladanj od jutros se poduzimaju radovi kako bi se izbjegla pojava odrona na pomenutom mjestu.

Mehanizacijom se prokopova obilazni put do deponije kako da bi se prišlo iz niže tačke te na bezbjedniji način završilo gašenje požara, saopštenoje iz Operativnog štaba KUCZ TK.

Pored ovog požara vatrogasci u Kladnju gasili su i požar na lokaciji Stara Karaula, gdje je gorio napušteni objekat (restoran Planinski dom).

Prema izvještaju Operativnog štaba KUCZ TK PVJ Tuzla imala je jednu intervenciju na gašenju požara u naselju Dokanj,gdje je gorilo nisko rastinje.

PVJ Lukavac imala je intervenciju gašenja šumskog požara na lokaciji Svatovac. Gorilo je oko 5 hektara šume i niskog rastinja. Požar lokalizovan.

PVJ Banovići imala je dvije intervencije i to:

  • U 13:45 dojavljeno je da gori nisko rastinje u mjestu Tulovići (angažirano jedno vozilo i dva vatrogasca) požar ugašen.
  • U 20:20 dojavljeno je da je zapaljena manja lokalna deponija smeća na području Banovića. Požar ugašen.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno