Nedjelja, 8 Septembra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHVrmeneska prognoza:Stiže kiša!

Vrmeneska prognoza:Stiže kiša!

Danas u našoj zemlji sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne su lokalno moguće intenzivnije padavine, praćeni jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 30 do 36, na jugu do 41 stupanj.


Biometeorološke prilike će i dalje biti nepovoljne širom zemlje. Usljed visokih temperatura i u noćnim satima mogući su problem sa snom, koji će za posljedicu imati oslabljenu radnu produktivnost, umor i vrtoglavice.
Potrebno je slušati savjete nadležnih službi, piti dovoljno tekućine, izbjegavati duže izlaganje suncu, te se obavezno zaštititi od štetnog UV zračenja. Poseban oprez se savjetuje hroničnim bolesnicima, starijoj populaciji i djeci.

U četvrtak 18.07.2024., sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuju pljuskovi. Lokalno jače padavine, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 29 do 35, na jugu 41 °C.

U petak 19.07.2024., sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i tokom noći se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom. Jači pljuskovi u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 28 do 34, na jugu 40 °C.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno