Petak, 5 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBIHAMK: Jutros se saobraća uz povoljne vremenske prilike

BIHAMK: Jutros se saobraća uz povoljne vremenske prilike

Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraća se uz uglavnom povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Danas i narednih par dana, u vremenu od 07 do 17 sati, izvodit će se radovi na izlazu iz Tomislavgrada (kružni tok prema Posušju i Kamenskom), zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta. Za vrijeme obustave obilaznice su ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Zenica-Lašva, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno