Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHBarbarez: Moramo se psihološki pripremiti protiv Njemačke

Barbarez: Moramo se psihološki pripremiti protiv Njemačke

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez okupio je danas na Ilidži u Sarajevu reprezentativce uoči predstojećih mečeva Lige nacija, javlja Anadolu.

Povrijeđeni Amar Dedić neće doći na okupljanje jer su doktori Salzburga konstatovali da mora pauzirati dvije sedmice, a Barbarez je kazao da je ovaj put “popustio” austrijskom timu.

“Toga više neće biti, morat će doći na okupljanje da ga naš doktor pogleda”, rekao je selektor bh. tima.

Također, današnjem treningu neće prisustvovati ni trojica fudbalera koji su “zaglavili” na aerodromu u Beču, a jedan u Italiji, pa će tek večeras doputovati u Sarajevo.

“Dario Šarić je u 7 sati krenuo iz Palerma i tek će oko 23 sata doći u Sarajevo. Demirović i Tabaković su iz Frankfurta letjeli za Beč, let im je kasnio, te su zakasnili poletjeti u 14 sati za Sarajevo. Također, Gazibegovićev let iz Graza za Beč je kasnio, te su sada sva trojica u Beču i u 22 sata će poletjeti za Sarajevo. Upravo zbog toga što njih četvorica opravdano kasne, trening u 18 sati neće biti otvoren za javnost. Bit će nas malo na treningu, 90 posto će biti teretana, radit ćemo regeneraciju”, kazao je Barbarez.

Barbarez je posebno pohvalio selekciju Njemačke, napominjući da je vrlo važno psihološki se pripremiti protiv ovakvih timova.

“Njemačka je moj drugi dom i poštujem njihovu državu i nogomet. Proveo sam više od pola života tamo i znam kako sve funkcioniše tamo i to izuzetno poštujem. Iako su oni jaki, rekao bih i da su više nivoa iznad nas, ali drukčije je igrati kući. Moramo se psihološki pripremiti. Treba biti realan, ali svaka utakmica je za sebe, dnevna forma pobjeđuje kvalitet, po ćemo se držati toga. Mi imamo nešto što pokušavamo i što je važno u ovom momentu. Idemo korak po korak jer samo tako možemo nešto napraviti”, rekao je Barbarez.

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati u sarajevskoj Ilidži gdje će se spremati za utakmice drugog i trećeg kola UEFA Lige nacija “A”.

Prvi trening uoči predstojećih mečeva imat će večeras i bit će zatvoren za javnost.

Bosna i Hercegovine u petak, 11. oktobra, na stadionu “Bilino polje” u Zenici igra protiv Njemačke. Tri dana kasnije opet u Zenici bit će domaćin Mađarskoj.

Poslije dva odigrana kola u grupi “3” elitne UEFA Lige nacija “A” Njemačka i Nizozemska imaju po četiri, dok su Bosna i Hercegovina i Mađarska sakupile po jedan.

Radio Feral/AA

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno