VEĆ DANAS

Jubilarna i posljednja epizoda “Već danas” #20 je OUT! Tema naše epizode je digitalni marketing.

Sa našim gostom Radošem Čabakom razgovarali smo o treningu, ishrani i suplementaciji. U 19. epizodi poslušajte savjete kako krenuti sa treniranjem ukoliko ste apsolutni početnik. Saznajte sve o razlikama u treningu između rekreativaca i profesionalnih sportista, te kako najbolje uskladiti treninge i ishranu za postizanje željenih rezultata.

Postoji li recept za uspjeh? Je li primjenjiv na svako dijete ili sve roditelje?
Kako djeca odrastaju u disfunkcionalnim porodicama?
Šta kada su roditelji djeca?
Moderno roditeljstvo i utjecaj društvenih mreža na razvoj djeteta…

Razgovarali smo sa Draganom Mitrović, socijalnom radnicom i Zlatanom Palošem, pedagogom.

Neki mladi u našoj zemlji prvo poslovno iskustvo stiču još u srednjoj školi. Koje su prednosti, a koji nedostaci? Koji su to poslovi na koje bi mladi trebali najviše obratiti pažnju? Koje su razlike između tržišta rada ovdje i u Evropi ili svijetu? O svemu ovome razgovarali smo sa našim gostima, Miloradom Ostojićem i Omarom Hamzićem

Već danas! #16 posvetili smo mladom glumcu čija je glumačka karijera u usponu! Pričali smo o usponima i padovima glumačke karijere kao i posvećenosti koja je neophodna za ovaj poziv. Tarik je sa nama podijelio i iskustva nakon svoje prve ozbiljnije uloge. Pogledajte #vecdanas16 uživajte!

Već danas! #15 posvetili smo stranim jezicima tj. višestrukoj koristi učenja jezika. Svjesni smo da je poznavanje bilo kojeg stranog jezika danas velika prednost i ohrabrujemo vas da učite, ne dva nego nekoliko jezika, kako sugeriraju i naše gošće.

Vrijeme za razmišljanje o budućnosti je sada! Ako ste maturanti/ce i razmišljate šta upisati, onda ovo morate pogledati! Sanjate li da postanete astronauti, biolozi, mornari, instruktori surfanja… Zasićeno tržište rada u BiH sužava opcije ali važno je da izaberete ono što volite. Pogledajte i poslušajte iskustva naših gošći koje vam možda mogu pomoći da odlučite. Razgovarali smo sa Milom Maksimović i Amilom Jusufović.

Zanima li vas kako uslikati savršenu fotku i na šta obratiti pažnju? Je li važan aparat kojim slikamo? Kako se fotografija mijenjala kroz vrijeme? O svemu ovome razgovarali smo sa našim gostima, Dženanom Čanićem i Stanislavom Tomićem, u Već danas! #13. Uživajte!

Koliko je mladih u Kalesiji i Zvorniku angažovano u organizacije Crvenog križa? Koliko zaista pomažu svojim lokalnim zajednicama? Razgovarali smo sa Danom Mićić i Muamerom Đedovićem.

Znate li koje su turističke atrakcije Kalesije i Zvornika? Jeste li posjetili ove gradove? Pogledajte #vecdanas11, razgovarali smo sa Aleksandrom Đerić i Mehmedom Đedovićem.

Pogledajte Već danas! #10 i saznajte kako čitanjem knjiga možete putovati nekim zanimljivim, drugačijim dimenzijama. U #vecdanas10 razgovarali smo sa Negoslavom Stjepanović i Fahrudinom Sinanović.

U #vecdanas09​ razgovarali smo sa odbojkašem Vladimirom Petrovićem i kick bokserom Husom Turićem, tražeći odgovor na pitanje kako ostvariti svoje snove. Koliko je odricanja potrebno za profesionalno bavljenje sportom? Koji su nedostaci, a koje prednosti?

Koliko znate o bolestima zavisnosti? Da li bi uspjeli prepoznati zavisnost kod druge osobe? Koji su najčešći simptomi? Šta uraditi, kako pomoći? Čime odmažete? O porocima među mladima u #Većdanas08​ razgovarali smo sa psihologinjom Snežanom Mihajlović i socijalnim radnikom, Mahirom Huremovićem.

Iako je umjetnost individualna kategorija, naše goste smo pitali šta je za njih umjetnost i odakle crpe inspiraciju. Gosti Već danas! #07 podcasta su slikar Jovo Lalić, polaznica slikarske radionice “Paleta” Bojana Jerkić i književnica Melisa Brkić.

U Već danas! #06 epizodi govorili smo o nasilju, o tome šta sve nasilje predstavlja i kako ga prepoznati. Kako prihvatiti da i mi nekada drugima činimo nasilje, a da toga nismo ni svjesni? Kako sve to prevazići? Naši gosti su Nikola Drobnjak i Nerma Omić.

U ovoj epizodi razgovarali smo sa uspješnim mladim ljudima, Bogdanom Kojićem i Mirzom Mustafagićem.

Tema Već danas! #04 podcasta su OMLADINSKI KLUBOVI. Jesu li mladi u BiH dovoljno aktivni? Koje su koristi za mlade i šta mogu naučiti? Kako se priključiti? U Već danas! #04 podcastu razgovarali smo sa Stefanom Ćirkovićem i Merimom Osmanović.

Koje su to prednosti, a koji nedostaci društvenih mreža? Jesu li influenseri/ce sretni ili je sreća samo paravan na društvenim mrežama? Koliko influenceri/ce utiču na mlade? U Već danas! #03 podcastu razgovarali smo sa Milom Vuković i Ildom Humić!

Online nastava – da ili ne!? Kako se snalaze učenici, a kako profesori? Koje su pozitivne, a koje negativne strane “novog normalnog” u školskom sistemu? U Već danas! #02 podcastu razgovarali smo s profesorima iz Zvornika i Kalesije, Stanislavom Tomićem i Edinom Lokmićem.

Šta je zapravo podcast i može li se popularizirati i u Bosni i Hercegovini? Zašto je važno moći otvoreno i opušteno razgovarati? Koji je to recept za uspjeh? O svemu ovome razgovarali smo u prvoj epizodi Već danas! podcasta sa Ivanom Kosogorom, podcast hostom iz Srbije.