Zbog ubistva Nesiba Halilovića lišene slobode dvije osobe iz Živinica

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je jučer u popodnevnim satima lišio slobode dvije osobe M.H (54) i F.H (20) iz Živnica. Oni su osumnjičeni da su jučer oko 12 sati u tuzlanskom naselju Irac počinili ubistvo tridesetogodišnjeg Nesiba Halilovića, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

„Tokom uviđaja i poduzimanjem drugih istražnih radnji je utvrđeno da su osumnjičeni kombijem došli na lokaciju na kojoj se nalazio oštećeni, napali ga koristeći nož i palicu i nanijeli mu više povreda od kojih je preminuo u UKC-u Tuzla. Tokom dana će biti obavljena obdukcija tijela preminulog kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Prema trenutno raspoloživim informacijama osumnjičeni su i ranije imali sukob sa Halilovićem“, navodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK obavlja kriminalističku obradu, nakon čega će osumnjičeni,uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas biti predati u nadležnost Tužilaštva. Bit će izdate naredbe za potrebna vještačenja, te se poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ubistvo, navedeno je u saopćenju Tužilaštva TK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: