Zbog saobraćajnog kolapsa oglasila se Direkcija regionalnih cesta TK: Vozači moraju koristiti zimsku opremu!

Sniježne padavine izazvale su kolaps saobraćaja u TK, te je ulaz u grad u jednom momentu bio obustavljen iz nekoliko putnih pravaca, a saobraćanje je otežano i u gradskoj zoni.

Kako je potvrđeno iz MUP –a TK zabilježene su velike gužve u naseljima Husino i Šićki Brod, te je saobraćaj u večernjim satima bio obustavljen jer je nekoliko kamiona popriječilo put. Saobraćanje je bilo otežano i na alternativnim putnim pravcima.

Saobraćajne gužve zabilježene su i na putevima prema Kalesiji i Sapni, kao i na planinskim predjelima.

U Kladnju je saobraćajna patrola kontrolisala teretna motorna vozila, te su iz saobraćaja isključeni svi koji nisu posjedovali zimsku opremu.

Upravo neposjedovanje obavezne zimske opreme dobrim dijelom je izazvalo kolaps na saobraćajnicama u Tuzlanskom kantonu tvrde i iz Direkcije regionalnih cesta TK.

„Svi pravci regionalnih cesta kao i uzvišenja su prohodni. Mi apelujemo na vozače da moraju upotrijebiti zimsku opremu i oni nam prave probleme, jer nemaju lance, nemaju određene gume koje moraju imati na svojim vozilima, sa određenim pneumaticima i to trenutno stvara probleme na putu“, izjavio je za RTV Slon Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Iz Direkcije regionalnih cesta poručuju da na raposlaganju imaju sasvim dovoljno soli i posipnog materijala, te da je proglašen treći stepen pripravnosti.

„To znači da su ljudi trenutno na terenu na svim pravcima regionalne ceste i vrše posip i sve što je u ovom momentu potrebno tako da poručujemo vozačima oprez i upotrebu kompletne zimske opreme kako je to zakonom propisano“, kazao je Delibajrić.

 

 

 

 

 

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: