Zastupnici u Skupštini TK danas odlučuju o smjeni Vlade TK-a, dr.Kadrija Hodžić novi mandar

Za danas u 10 sati je zakazana hitna sjednica Skupštine TK-a na kojoj se očekuje smjena Vlade TK-a.

Predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP), Pokreta demokratske akcije (PDA), Naše stranke (NS) i Saveza za bolju budućnost (SBB) su sa 18 potpisa Skupštini TK uputili prijedlog za sazivanje hitne sjednice.

Na jučerašnjoj sjednici Kolegija potvrđeno je održavanje današnje hitne sjednice. Na sjednici Skupštine će biti imenovano novo rukovodstvo Skupštine i smjenjena Vlada Tuzlanskog kantona.

Novoizabrano rukovodstvo Skupštine TK će isti dan, a na prijedlog SDP-a imenovati mandatara Vlade TK, koji će predložiti sastav nove kantonalne Vlade. Univerzitetski profesor Kadrija Hodžić bit će novi mandatar za sastav Vlade Tuzlanskog kantona, potvrđeno je iz više izvora. Mandatar će prilikom imenovanja nove Vlade predstaviti principe i osnovne ciljeve rada nove Vlade Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz KO SDP-a TK-a.

Ranije je najavljeno da će novom sazivu Vlade participirati SDP-e i Naša stranka. Pokret demokratske akcije neće imati ministre, ali će dobiti upravljačke pozicije u javnim preduzećima, ustanovama i upravnim organizacijama.

SBB će podržati smjenu aktuelne i izbor nove Vlade ali neće učestvovati u vlasti.

Više detalja bit će poznato nakon današnje hitne sjednice Skupštine TK-a.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: