Vozači koji budu imali 7 kaznenih bodova biće pozvani na predavanje

Vlada TK na posljednjoj sjednici  dopunila je Odluku o određivanju stalnih radnih tijela Vlade Tuzlanskog kantona, organa uprave i upravnih organizacija za čiji će se rad isplaćivati novčana naknada. Ovom dopunom predviđeno je isplaćivanje naknade članovima Komisije za organizovanje i održavanje predavanja o posljedicama koje proizlaze iz nepoštovanja ili nepoznavanja propisa o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Naime, odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na cestama Bosne i Hercegovine, je propisano da će vozača, kojem je u roku od jedne godine, zbog učinjenih prekršaja iz ovog Zakona, određeno najmanje sedam kaznenih bodova, nadležni organ kod kojeg se vodi u evidenciji, pozvat na predavanja o posljedicama koje proizlaze iz nepoštivanja ili nepoznavanja saobraćajnih propisa.

Pravilnikom o načinu organizovanja ovih predavanja je utvrđeno da će komisije za organizovanje i održavanje ovih predavanja imenovati institucije entiteta, kantona i Brčko Distrikta BiH, nadležne za unutrašnje poslove.

Također, Vlada je dala saglasnost za povećanje naknade za rad članovima Prvostepene disciplinske komisije za utvrđivanje disciplinske odgovornosti policijskih službenika, Odbora za žalbe građana i Policijskog odbora. Shodno ovoj odluci predsjedniku pripada naknada od 200 KM, a članovima 150 KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: