Vodostaji u opadanju u Tuzlanskom kantonu, u toku sanacija štete

Smiruje se situacija u Tuzlanskom kantonu nakon obilnih kišnih padavina koje su prouzrokovale poplave na području Banovića i Lukavca.Iako je i u protekla 24 sata padala kiša, na području Orahovice kod Lukavca zabilježeno je smanjenje vodostaja rijeke Turije i lokalnih potoka. 

Kako nam je potvrdio predsjednik Mjesne zajednice Orahovica Fehrat Gulić, radne mašine jučer su omogućile prohodnost lokalnih puteva, a trenutno se radi na sanaciji nastale štete. 

Za razliku od Lukavca, nešto složenija situacija prethodnog dana bila je u Banovićima, ali kako nam je potvrđeno iz tamošnje Civilne zaštite, protekle noći došlo je do opadanja nivoa vodotoka.

Rijeke su se povukle u svoja korita, a uspostavljena je i prohodnost lokalnih i regionalnih puteva koji su zbog velikih količina vode jučer bili blokirani. 

Na području ove općine najugroženiji su bili mještani naselja Smajlovići koji su jučer bili bez struje i vode. 

Kada je riječ o Tuzli, iz Civilne zaštite nam je potvrđeno da u proteklim danima nisu zabilježena izlijevanja rijeke Jale, plavljenje objekata, kao ni prijava pokrenutih klizišta.

Zbog specifičnosti terena na kojem se ovaj grad nalazi proglašene su mjere pripravnosti, a kako smo ranije pisali, Tuzli prijeti više od dvije hiljade klizišta.

Još uvijek nije poznato kolika šteta je u Tuzlanskom kantonu nastala nakon ovosedmičnih poplava zbog kojih su mnoge porodice provele dvije besane noći.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: