Vlada TK kreće sa smjenama, odbijeni izvještaji čak 15 javnih preduzeća

Vlada Tuzlanskog kantona je na jučerašnjoj sjednici odbila prihvatiti izvještaju o radu za 2018. godinu 15 kantonalnih organa, ustanova i javnih preduzeća te Informaciju o stanju sigurnosti koju je sačinio MUP TK.

Radi se o materijalima koji su povučeni iz skupštinske procedure, a kako bi se sa njima upoznao i novi saziv Vlade Tuzlanskog kantona. Vlada je odbila da prihvati izvještaje Kantonalne agencije za privatizaciju, Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona, Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, JU Odgojni centar Tuzlanskog kantona, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, JP Radio televizija Tuzlanskog kantona, JP Međunarodni aerodrom Tuzla, JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići, Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost “Spreča”, JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, Kantonalne uprave civilne zaštite, JP Šume Tuzlanskog kantona, te JZU Opća bolnica “Dr. Mustafa Beganović” Gračanica.

Riječ je, većinom, o izvještajima  organa, ustanova i javnih preduzeća na čijem čelu su stajali kadrovi bivše skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu, i o kojim će posljednju riječ dati poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona.

Sudeći po dosadašnjoj praksi, ovo je prvi korak nove vlasti u TK-a s ciljem preuzimanju čelnih pozicija u javnim preduzećima i ustanovama, čiji je osnivač Tuzlanski kanton. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: